Image Map

29 sep. 2011

Wet 'n Wild - Caribbean Frost


Tomas fick välja vilket av lacken som skulle få testas först och hans röst föll på Caribbean Frost. 

Skrev innan att lacket verkade vara lite av ett kamelontlack eftersom det inte såg likadant ut på någon bild. På mig blev det väldigt grönt, en väldigt snygg grön färg men betydligt kraftigare än vad jag hade förväntat mig. 

Inte helt lätt att lacka med, efter första lagret såg det mest kaotiskt ut. Andra lagret blev bättre men fortfarande väldigt ojämnt fördelat. Vissa ställen var helt opaka medans andra knappt visade någon färg alls. Tredje lagret fixade till det men man kan ana penseldrag i finishen. 

  

  

  

  

Ringfingret pryds även av gröna rhinestones. Lite dålig sortering i asken då de var i varierande storlekar och orkade inte själv sortera upp dem. Men de gav en extra dimmension till manikyren.

/Lela

28 sep. 2011

Paket på posten=)


När William och jag kom hem från öppna förskolan idag kollade vi brevlådan som vanligt och idag låg där en trevlig överraskning=)

 Nubar - Petunia Sparkle & Wet´n Wild - Caribbean Frost


Beställde från Owls & Nail Polish i måndags, hon har en sida med lack hon tröttnat på/inte trivs med som hon säljer för en billig peng. Snabbt jobbat måste jag säga eftersom de kom redan idag=)
Det är Nubar - Petunia Sparkle, ett rosa-lila glitterlack som ser galet snyggt ut på alla swatches jag sett. Googla det för att se alla snygga bilder (vill inte sno någon annans bilder).
Sen är det Wet´n Wild - Caribbean Frost, ett grön-turkost shimmerlack. De watches jag har sett på detta lack är alltifrån riktigt metallicgrönt till riktigt turkost. Märkligt hur det kan skilja så mycket när det är samma lack folk visar, men det är väl kameramodell, inställningar i både kamera och dator misstänker jag. Ska bli spännande att se hur lacket ser ut på mina naglar.

Gallery - Brown Stone kommer nog åka av ikväll till förmån för något av dessa lack, kan dock inte bestämma mig för vilket.... Förslag? 

/Lela

27 sep. 2011

Beställning


Nu har jag skickat iväg min första utlandsbeställning på nya lack. En hel massa Kleancolor från Beautyjoint.com. Så nu håller vi bara tummarna för att paketet inte fastnar i tullen, försvinner på vägen eller något annat förödande. Enligt fraktinfon borde paketet vara här i slutet på nästa vecka, kan det inte bli slutet på nästa vecka redan nu?=)

/Lela

Gallery Brown Stone 272


Fick detta lacket för ett tag sedan, tyckte det såg lite spännande ut och den tidigare ägarinnan var inte intresserad av det. Gud vet hur gamalt det är, ser ut att vara köpt på Obs! typ, hur många år sedan var det Obs! fanns?

Formulan var fortfarande bra, inte klumpigt eller trådigt. Däremot trodde jag att det skulle vara lite mer guld/oranget än vad det var, lite för rött för min smak egentligen. Är ett varmt djuprött shimmerlack som glimmar lite åt lila i vissa ljus/vinklar. Heter brown stone men jag ser inte mycket brunt i det alls faktiskt. 
Inget fel på färgen alls, den är fin men inte på mig. Har väldigt svårt för röda lack över lag. 

Tre lager för att få det opakt, hade nog kunnat komma undan med två om jag inte varit så snål på första. Lite flyktigt att måla med, kröp gärna ner i nagelbanden där det är svårt att städa bort det. 

  Där blixten träffar lacket drar det lite åt brunt men
det är inget som syns i verkligheten.

  

  
Stickersna är köpta på Ge-Kås tror jag, satte mest dit dem för att jag inte kom på något annat att piffa till manikyren med.

/Lela

Julklappar


Under tiden som William höll på att somna vid middagsbordet igår satt jag ju och läste reklamen, lite av ett måndagsnöje för mig att plöja igenom alla reklamblad oavsett om de intresserar mig eller inte.
Men iallafall så hittade jag en intressant annons hos NETTO vilket är en butik jag ytterst sällan handlar i, det är enbart när de har restpartier av någon bra grej. Skulle nog aldrig åka dit för att handla vanligt det tror jag inte. Nu hade de ett begränsat parti med Duplo och LEGO till mycket bra pris. En Duplo-förpackning med 45 bitar i för 79:-, samma förpackning kostar mer än det dubbla om man ska köpa det i leksaksaffären. Så efter att William sovit färdig och vaknade aningens piggare än innan så åkte vi dit för att se om de hade några kvar. Begränsat parti kan ju innebära allt från 5 kartonger till 5 pall. De hade kvar och verkade ha ganska gott om det så passa på att åka dit!!

Blev två förpackningar med Duplo som sparas till jul och ett plastset med tallrikar, muggar, skedar och kannor. Plastsetet fick han redan igår att leka med, uppskattat=)

  

/Lela

26 sep. 2011

välja spis


Som jag skrivit innan funderar jag på att köpa en spis/ ett kök till William. Har nu surfat runt lite och kollat utbudet. Vill inte ha ett i plast just av den anledningen att de ser så väldigt plastiga ut.
Valet står nu mellan två olika typer, en som matchar hans rum superfint och en som förmodligen är betydligt roligare att leka med. Vilken hade ni valt?

    Matchar kanon med hans rum


   Mer lekvänligt?

/Lela

25 sep. 2011

Mera loppis


Många långa timmar blev det nere i Brunnsparken idag, från klockan nio till halv tre. Känns i både kropp och själ nu när man är hemma, inte van vid att jobba. Hur ska detta gå när det om några månader är dags att börja jobba på riktigt?!

William följde ju med oss ner och det har gått hur bra som helst. Iallafall är det vad jag fått berättat för mig, har knappt sett röken av honom;) Tomas tog honom nästan hela dagen, gick och tittade på de andra borden, lekte i lekparken, promenerade i skogen och tittade på djuren. Både Tomas och sonen verkade oehört nöjda med en dag utomhus tillsammans=)
Själv stog jag rätt upp och ner alla dessa timmar och försökte se snäll och trevlig ut. Verkade fungera bra för när dagen var slut hade jag bara hälften av alla kläder med mig hem igen.
Totalt på bägge loppisarna har William nu tjänat ihop över 2000:-, en bra slant för att sälja sådant man inte kan använda mer. Tänk vad mycket nya fina kläder och leksaker han kan köpa nu.  

Vilka sköningar det finns på loppis! Det är ju så man kan bli knäpp på riktigt! Att man prutar lite tillhör ju charmen med loppis men inte försöka pruta från 400:- till 20:-. Det är att ta i lite väl mycket enligt min åsikt;) Nej damen ifråga fick faktiskt gå hem utan babystitter, kände inte för att ge 380:- i rabatt till henne. 

/Lela

Mavala 55 Dakar


Gjorde denna manikyr igår kväll men hade inte ork att lägga upp det. Har egentligen inte ork idag heller men jag väljer att inte tänka på det, 6 timmar på loppis tar på krafterna;)

Plockade lite bland de lacken jag har och hittade ett jag inte använt på väldigt länge, tycker om färgen så den fick chansen att visa upp sig.

   Direkt ljus.


   Rumsljus.


  


  

Eftersom jag ännu inte vant mig vid att "bara" ha lack utan dekor på alla naglar så var jag tvungen att hitta på något så det fick bli ett annorlunda ringfinger. Lackade med Mavala 215 Pink Diamond som är ett glitterlack i klar bas. Heter ju Pink Diamond men glittret är inte så speciellt rosa utan mer silvrigt, hade blivit snyggare med mer ton-i-ton. 
Malava 55 Dakar är ett mörkrosa shimmerlack med bra täckning, två lager täcker fint. Lätt och följsamt att lacka med. Ganska blank finish på egen hand men ett lager Seche Vite gör sällan saken sämre;)
Pekfingret som fick extra sällskap av Pink Diamond har många lager lack nu då det krävdes 4 lager för att få tillräckligt med glittereffekt. 

Ikväll blir det inga naglar trots att det är söndag, orkar helt enkelt inte.


/Lela

24 sep. 2011

Kalas


Varit på Williams första barnkalas idag, en liten goding som fyllde 2. Äkta barnkalas med glass, kakor och fiskedamm. De andra lite större barnen fick godis och tablettask, William fick russin och majskrokar=)
När vi skulle gå kom de som hade kalaset på att de hade vinterkläder till salu som borde vara lagom William nu i vinter så vi stannade och tog en kik. De var lagom så helt plötsligt åkte vi hem med mer saker än vad vi kom dit med. Så nu kan vi checka av vinterkläder på "köpa-listan", så skönt. Behöver jag inte fundera på det mer.

   Thermobyxor och jacka med tillhörande fleece från PoP.
Höst/vinterskor samt vinterstövlar.

    


När vi handlade present till födelsedagsbarnet innan idag så köpte vi lite till William oxå. När vi är på öppna förskolan så leker han ofta med deras kök, grytor och låtsasmat. Grytor och kastruller har han redan, leksaksspis tänkte vi se om vi kan hitta begagnat eller möjligen köpa i julklapp så då var det bara låtsasmaten kvar. Hittade en kundkorg med tillhörande mat till ett rimligt pris så den fick det bli.



Fick bli en liten pratande hellikopter oxå, kunde inte låta bli;)




Man kan ju undra vem det var som fyllde år egentligen;)
Efter bad tillsammans med Tomas, lek hela dagen, kalas så trodde vi han skulle slockna som en stock efter vällingen. Det var 45 minuter sedan och han ligger fortfarande och snackar inne i sin säng. Ibland blir inte saker riktigt som man tänkt.

Imorgon är det bokat bord i Brunnsparken som gäller, loppis igen. Hela familjen inklusive William ska vi åka ner, får se hur det går;) Kanske inte heller blir riktigt som vi tänkt oss.

/Lela      

22 sep. 2011

Matcha prylen - blomkruka


Snodde (helt laglit vill jag tillägga) en idé från Cactus Nailpolish, matcha prylen har hon döpt den till. Man tar helt enkelt en pryl hemifrån och försöker på valfritt sätt matcha sin manikyr mot den. Ett bra sätt att komma på nya ideér utan att allt ser likadant ut. Kolla gärna in hennes blogg, både för matcha prylens skull men även för att se alla vackra lack hon har samlat på sig.

Min första matcha prylen blev mina älskade blomkrukor i vardagsrummet. Har 6 stycken likadana, inköpta vid olika tillfällen på olika utförsäljningsställen. 

  

Eftersom min samling av lack inte uppgår till mer än 50-talet än så länge så hade jag inte riktigt den rätta nyansen av brun/grå som krukan är i utan fick nöja mig med det lack som kom närmst, H&M Dust & Diamond. Mönstret är gjort på frihand med Depend lineart gold. Underlack och överlack är som vanligt nu mer Seche Vite.

  
Tyckte det hade blivit lite väl plottrigt och avvancerat att köra hela mönstret på varje nagel så jag delade upp det. Lite fri tolkning måste väl ändå vara okej eller?;)

  

  

Hur blev det då i jämförelse med krukan? Ganska bra om jag får säga det själv. Mönstret på krukan är ju inte axakt vilket var skönt när man skulle måla det på frihand.

  
Inte så tokigt va?

Många runt om på olika nagelbloggar som lagt upp bilder på sina naglar utan lack så varför skulle jag vara sämre? Korten är tagna innan dagens trimning co h manikyr.

  
Syns att de hade varit med ett tag, lite fläkta längst ut. Nu är de nerfilade halvvägs, hela och fina igen.

  

/Lela

21 sep. 2011

Bästaste=)


Har sagt det förr och säger det igen. Jag har världens bästa hjälpreda här hemma=)


 

/Lela

Tidningsmanikyr bilder


Ska aldrig mer vänta med att ta bilder, lyckades självfallet hinna förstöra dem innan jag fick tummen ur och fota=(
Av någon märklig, outgrundlig anledning valde jag att inte lägga Seche Vite som topplack utan använde Sally Hansen istället. Tyckte att lacket hade stelnat men jag hade fel, fick tryckningar i lacket under natten. Att jag sen storstädat idag hjälpte inte manikyren att bli i bättre skick.

Tidningsmanikyr är löjligt enkelt. Det du behöver är en tidning och en alkoholbaserad vätska (vodka, parfym, rakvatten el. liknande).
Börja med att riva ut lagom stora bitar tidningspapper. Lacka naglarna i valfri nyans, glöm inte underlack. Vänta tills lacket är yttorrt, lägg sedan tidningsbiten i blöt ca 10-15 sek. Ta upp tidningsbiten och placera ut på nageln, stryck ut den mot nageln så trycksvärtan lossnar under ett par sekunder (ju längre dessto svartare tryck). Låt trycksvärtan torka någon minut och avsluta med ett lager överlack så det inte slits bort med en gång. 

  

Jag grundade med Seche Vite bas för att fortsätta med O.P.I Alpine Snow. Krävde 3 lager för att få det jämnt och opakt, innan dess såg det mest ut som jag kladdat ner nageln med tipex;) Är något speciellt med vita lack, tycker de är svåra att få jämna och snygg finish på, bara jag som upplever det eller någon som vet vad jag gör för fel?

  Fick som sagt tryckningar i lacket under natten vilket 
tyvär syns ganska tydligt.

  

En snygg, enkel och billig manikyr som jag tror de allra flesta klarar av att göra. Så länge man är bekväm med att använda alkohol för att doppa tidningspapper i;) För egen del tog det inte emot alls, bara kul att ha hittat ett användningsområde till flaskorna som bara står och samlar damm i hyllan.

/Lela

20 sep. 2011

Tidningsmanikyr


Nya naglar, manikyr med hjälp av tidningspapper! Hur häftigt som helst och löjligt enkelt, går typ inte att misslyckas med. 
Nyfikna? Håll ut till morgondagen då det kommer bilder, är för trött för att gå och hämta kameran just nu;)

/Lela

Typisk dag hemma


Klockan sex tyckte William att det var lämpligt att börja spela på sin speldosa och sjunga med, hans föräldrar höll inte riktigt med;)
Halv nio hade han redan oredat hela huset och fick hamna i säng för att sova en stund till. (Han tycker inte heller det är OK att vakna så tidigt, egentligen)
Lunch intaget vid elva och sedan var det dags att åka in till stan en snabbis men innan dess hann han med att utforska steron lite. AV - PÅ - AV - PÅ

  

  
Efter stan blev det öppna förskolan ett par timmar tillsammans med alla små bebisar, var bara babycafeét öppet idag. Men lika kul hade han för det och lekte sig trött, precis som det var tänkt.

Dags för middag i form av potatis, sås, köttfärsbiff och sallad. Det var tydligen gott för det slank ner om än lite aggressivt kanske;)


 

Med tanke på hans förfinade bordsskick så fick det bli lite städning efter middagen tillsammans med världens bästa hjälpreda!

  

Tror han har blivit lite skadad av mitt nitiska städande då han började gråta när vi dammsugat klart och hängde tillbaka den på sin plats;)

Halv åtta var det dags för sängen utan några som helst protester och kvällen börjar för hans föräldrar. Tomas spelar poker och jag fixar naglar, var det någon som viskade kvalitetstid?;)

/Lela

19 sep. 2011

Felköp


Var på Citygross och handlade en runda idag efter middagen, på listan stod bland annat toalettpapper. Tog en lagom stor förpackning med några fina blomrankor i rosa och lila på. So far so god.

Väl hemma är det dags att packa upp och sätta rullarna i hållaren. Det är då jag inser mitt misstag, har köpt hushållspapper! De får ju inte plats på hållaren=( Och i köket har vi torky, passar inte i den hållaren heller. Attans med tänkte jag och mumlade en ohörbar ramsa för mig själv. 

Som tur är (eller?) har jag en lite småknasig sambo som tyckte sig ha en superb lösning på mitt problem. Han tog de 4 hushållsrullarna, gick ut i pannrummet och kom efter 2-3 minuter tillbaka med 8 toarullar. Hans lösning på problemet var att ta sågen och såga de stora rullarna mitt itu! 
Ja, tänkte jag och smålog lite för mig själv: vad skulle jag göra utan Tomas? Ha ett mycket tråkigare liv, det är ett som är säkert=)

/Lela

Nailart


Upphottad fransk manikyr med China Glaze Liquid Leather.

  

  

  

Lite trixigt att få bra kort när naglarna är så högblanka som de är just nu, det mesta ljuset bara studsar tillbaka men ni får en aning om hur det ser ut iallafall.

Två lager Isadora 600 clear som underlack, två lager för att jag ville få upp en riktigt blank och jämn yta som bas.
Tipparna är målade med hjälp av tippmallar för att få så raka och snygga kanter som möjligt. Med en klar bas tycker jag det är snyggast att ta till lite hjälp, är det tippar på färgat lack brukar jag måla på frihand. (Lättare att dölja sina misstag med basfärgen då;)) Lacket är China Glaze liquid leather och är ett svart drömlack enligt min åsikt!
Brukar annars ha svårt att få svarta lack jämna, blir flackigt och konstigt men inte detta. Krävdes iofs 4 lager för att få det helt opakt men jag var lite försiktig för att det inte skulle flyta ut under tippmallarna. Möjligen att det täcker lättare/fortare om man målar hela nageln och då kan vara lite frikostigare. 
De rosa prickarna är en liten miniatyr flaska från Japan och är gjorda med den stora delen av ett dottingverktyg. Till sist en lager Seche Vite. 

Så här i efterhand känner jag att jag likväl hade kunnat hoppat de rosa prickarna under, hade nog varit snyggare utan... Blev inte den effekten av det som jag hade tänkt mig. Men har redan nästa manikyr klar i huvudet så detta får nog inte sitta kvar längre än till imorgon;)

/Lela